Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού

Πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 24 Φεβρουαρίου 2023 με επιτυχία η άσκηση  εκκένωσης του Σχολείου, λόγω σεισμού.

Είχε προηγηθεί η κατάρτιση του σχεδίου αντιμετώπισης του σεισμικού φαινομένου και καθορισμού αρμοδιοτήτων (ομάδες πυρασφάλειας, Πρώτων βοηθειών, αγγελιοφόρος, κλπ), ενώ τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό.

Μετά τον προκαθορισμένο χαρακτηριστικό ήχο του κουδουνιού που προειδοποιούσε για την εμφάνιση του σεισμού, οι μαθητές ,οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί καλύφθηκαν κάτω από τα θρανία και στη συνέχεια με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών εκκένωσαν το σχολικό κτήριο και συγκεντρώθηκαν συντεταγμένα στο χώρο ασφάλειας, που ήταν ο ανοικτός χώρος του σχολικού γηπέδου.

Ακολούθησε φανταστικό σενάριο με μαθητή σε κρίση  πανικού καθώς και μαθητή που βρέθηκε χωρίς αισθήσεις στον οποίο έγινε προσπάθεια ανάνηψης ενεργοποιώντας  την ομάδα Πρώτων Βοηθειών και τραυματιοφορέων.

Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία και στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες ασκήσεις ετοιμότητας, αποσκοπώντας στην εξάλειψη τυχόν αστοχιών και στη βελτίωση εφαρμογής του σχεδίου αντισεισμικής προστασίας.