Unboxing απινιδωτή και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών του ΓΕ.Λ Πλατέος – Κορυφής

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την Εκπαίδευση στη βασική υποστήριξη ζωής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου στο ΓΕ.Λ Πλατέος -Κορυφής.

Η επιμόρφωση, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ομάδα Α΄ βοηθειών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας με σκοπό την προσφορά γνώσεων και δεξιοτήτων για την αναγνώριση και την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής μέχρι την άφιξη της προ νοσοκομειακής φροντίδας (ΕΚΑΒ) καθώς και βοήθεια στους εκπαιδευόμενους να παρέχουν την βασική υποστήριξη της ζωής όταν απαιτείται.

Η βασική υποστήριξη της ζωής είναι μια σειρά από δεξιότητες όπου μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ, με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕD), που είναι ο συνδυασμός θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων Παράλληλα έγινε η τελετή ανοίγματος της συσκευασίας (unboxing) του νέου απινιδωτή του σχολείου .

Από σήμερα το σχολείο φιλοξενεί έναν τελευταίας τεχνολογίας απινιδωτή, η αγορά του οποίου έγινε από φίλους – χορηγούς της της σχολικής μονάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Ο απινιδωτής χρησιμοποιείται για την ανάταξη της λειτουργίας της καρδιάς και είναι απαραίτητος σε σημείο όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Ο συγκεκριμένος θα καλύψει τις ανάγκες όλης της ευρύτερης περιοχής.

Ευχαριστούμε τη Γεωργία Κούτλα, εκπαιδεύτρια στη Βασική Υποστήριξη Ζωής BLS , τον Διευθυντή του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας Νίκος Ουσουλτζόγλου καθώς και την εκπαιδεύτρια Τσιρανίδου Γεωργία.

Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους: Δούναβη Χρήστο ,Σύγγα Κωσταντίνο και Πλατσά Χαράλαμπο, που χωρίς την ευγενική τους χορηγία το σχολείο δύσκολα θα μπορούσε να προμηθευτεί το συγκεκριμένο απινιδωτή.

Τέτοιες πράξεις είναι άξιες συγχαρητηρίων.